Autobanden

De conditie van uw banden is belangrijker dan u denkt.

Uw veiligheid en rijcomfort worden voor een belangrijk deel bepaald door de staat van uw banden. AutoFirst AutoDries adviseert u graag bij het maken van de juiste keuze en staat garant voor een vakkundige service.

  • Wanneer moet u de autobanden vervangen?
  • Hoe houdt u uw banden in goede conditie?
  • Lekke band?
  • RunFlat banden.
  • Waarom moet je banden balanceren?
  • Waarom is het uitlijnen van banden verstandig?
  • Verwisselen banden.
  • Banden opslag.
  • Banden vergelijken of bestellen in de AutoFirst AutoDries banden webshop.

Wanneer moet u de banden vervangen?

Banden hebben een maximale levensduur van zes jaar. Door uitdroging en veroudering ontstaan er kleine scheurtjes en de grip van het rubber gaat snel achteruit. Uit veiligheidsoverweging dient u de band dan eigenlijk te vervangen. De leeftijd van banden staat aangegeven op de wang van een band. De laatste 4 cijfers van de DOT-code geven de productiedatum aan. De code bestaat uit vier cijfers; bijvoorbeeld 1508. Dat betekent dat de band in week 15 van het jaar 2008 is geproduceerd. Bij een APK keuring worden de banden beoordeeld op een minimale profieldiepte van 1,6 mm. Verder moeten banden op één as dezelfde maat en karkasstructuur hebben. Tot slot worden ze ook gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.

Hoe houdt u uw banden in goede conditie?

Het is verstandig de bandenspanning één keer per maand te controleren. De banden mogen daarbij nog niet opgewarmd zijn. U kunt de aanbevolen bandenspanning vinden aan de binnenzijde van de bestuurdersportier, in het instructieboekje of op een sticker aan de binnenkant van de tankdopklep. Afhankelijk van het gebruik wordt een andere bandenspanning gevraagd. Een zwaar beladen auto vraagt een hogere bandenspanning dan een auto met alleen een bestuurder. Probeer het op- en afrijden van stoepranden, verkeersdrempels en andere grote oneffenheden zoveel mogelijk te beperken. Houd verder de slijtage van het profiel in de gaten. Controleer of er sprake is van een gelijkmatige slijtage. Is dat niet het geval? Kom dan langs bij AutoFirst AutoDries.

Lekke band?

Is uw band lek en heeft u er niet lang op doorgereden? In zo’n situatie kan AutoFirst AutoDries de band meestal prima repareren en uitbalanceren. Dat bespaart u weer een onwelkome uitgave.

RunFlat banden.

Sommige auto’s hebben tegenwoordig RunFlat banden. Met deze band kun je nog 80 kilometer doorrijden nadat hij lek is geraakt. De wangen van deze runflat banden zijn zo stevig dat u bij een maximum snelheid van 80 km/u nog makkelijk naar de dichtstbijzijnde AutoFirst AutoDries kunt komen.

De fabrikant van uw auto bepaalt of er RunFlat banden gemonteerd kunnen worden. Alle auto’s die zijn uitgerust met RunFlat banden beschikken over een spanningscontrole systeem op het dashboard. Dit waarschuwt de bestuurder zodra er spanningsverlies is. Wanneer u RunFlat banden wilt vervangen door standaard banden is dat mogelijk, maar wordt niet aanbevolen.

Banden balanceren.

Goed gebalanceerde banden zijn belangrijk voor de wegligging en uw rijcomfort. Bovendien slijten zowel de banden als de wielophanging minder snel en scheelt het u aanzienlijk in het brandstofgebruik. Trilt uw stuur bij een bepaalde snelheid, dan kan er sprake zijn van onbalans in één of meerdere wielen. Komt u dan bij ons langs om uw banden opnieuw te laten balanceren.

Auto uitlijnen.

Heeft u de indruk dat uw auto naar één kant trekt? De kans groot is dat uw auto uitgelijnd moet worden. De wielen staan dan niet recht ten opzichte van de auto. Dit scheeftrekken van de auto is niet alleen onprettig tijdens het rijden, het veroorzaakt ook een snellere bandenslijtage en een hoger brandstofverbruik. Uw AutoFirst AutoDries kan dit euvel in een half uurtje oplossen. Wij adviseren u om ook in de volgende gevallen uw auto opnieuw te laten uitlijnen:

  • Één keer per jaar of om de 20.000 kilometer.
  • Na een aanrijding.
  • Na het vervangen van een wiellager.
  • Na de aankoop van nieuwe banden.
  • Na het hard raken van een kuil of stoeprand.

Banden wisselen.

U rijdt veiliger en heeft eesn betere wegligging wanneer u iedere 15.000 kilometer de banden laat wisselen. Wij plaatsen dan de banden met het beste profiel naar voren. De meeste auto’s hebben voorwielaandrijving waardoor de voorbanden sneller slijten. Door regelmatig te wisselen slijten uw banden gelijkmatiger.

Banden opslag.

U bent blij met de aanschaf van uw winterbanden. Maar waar laat u ze in de zomer? En omgekeerd heeft u ineens dezelfde uitdaging met uw zomerbanden. AutoFirst AutoDries biedt uitkomst. Voor een gering bedrag stallen wij uw banden in onze opslag.

Banden vergelijken of bestellen in de AutoFirst AutoDries banden webshop.

Online uw nieuwe autobanden bestellen kan veilig, eenvoudig en snel in onze banden webshop. Om de juiste banden met elkaar te vergelijken is het van belang dat u de correcte bandenmaat invult. Op de zijkant van uw huidige band staat een combinatie van drie getallen; de lengte, breedte en velgmaat. Bijvoorbeeld: 205/45/R16. Daarbij is 205 de breedte van de band in mm, 45 de hoogte in mm en R16 de diameter van uw velg in inches. Deze gegevens heeft u nodig om een bestelling te kunnen plaatsen. Zodra de banden bij ons binnen zijn nemen wij direct contact met u op.

Bij AutoDries kunt u natuurlijk ook terecht voor uw banden en velgen.
In ons assortiment vind u banden en velgen in alle merken en formaten, wij hebben dus altijd de autoband of velg die u zoekt.
 
Op de online wielen configurator kunt u uw eigen auto selecteren en een keuze maken uit diverse soorten wielen.
 
Actie, nu vele gebruikte winterbanden, zomerbanden, stalen velgen, sportvelgen, complete winter- en zomersetjes. 
 
Bandenset 2;
Winterset voor o.a. Citroen C2, C3,  Peugeot 1007 en Peugeot 206, 206+, 307 etc.
Naafgat 65.0. 5,5Jx14 4x108 ET24.
Goede winterbanden 175/70/14 Champion 2x 4,5mm en 2x 5,5mm. € 125,-
Bandenset 2
 
Bandenset 3;
Velgen VW/Audi/Seat/Skoda Naafgat 57,1mm 16 Inch 5x112 ET50 Org VW/Audi € 60,-
 
Bandenset 4;
Winterset voor o.a. Peugeot 406, Renault Megane, (grand) Scenic etc.
Stalen velgen Naafgat 60,1mm 6,5Jx16 4x100 ET49 (9985)
Goede winterbanden 205/60/16 95H Rockstone ice-plus 2x5mm en 2x6mm. € 120,-
Bandenset 4
 
 
Bandenset 8;
Zomerset VW/Audi/Seat/Skoda naafgat 57,1 6,5J 5x112 16 Inch 5x112 ET50.
Zomerbanden Continental premiumcontact 2 (2x 5,5mm 2x glad) €100,-
 
Bandenset 10;
2x Velgenset Org. VW/Audi/Seat/Skoda Naafagat 57,1 6Jx16 Inch 5x112 ET47 € 60,-. 
 
Bandenset 12;
Velgenset Opel-Saab Naafgat 65mm 6,5J 15 Inch ET41 5x110 Z.g.a.n. € 60,-
 
 
Bandenset 14;
Zeer nette sportvelgen VW/Audi/Seat/Skoda Naafgat 57,1mm 7Jx15 Inch ET35 5x112. Zomerbanden 195/65/15 2x Barum (4mm) 2x Bridgestone (3mm) € 150,-
 
 
Bandenset 17;
VW/Audi/Seat/Skoda Naafgat 57,1 6Jx15 Inch 5x112 ET 47.
Winterbanden 195/65/15 91T Pirelli snowcontrol (2x 7mm, 2x 3mm) € 150,- 
 
 
Bandenset 20;
Velgenset VW/Audi/Seat/Skoda Naafgat 57,1mm 6,5Jx16 Inch 5x112 ET46. € 75,-
Bandenset 20
 
 
 
 
Zit er geen set voor u bij? Mail of bel ons en we kijken wat we voor u kunnen betekenen. 

AutoFirst Autodries. Uw auto op de 1e plaats.

   Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
  • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
  • Goed opgeleide monteurs
  • Persoonlijke aandacht en advies
  • U behoud uw fabrieksgarantie
  • AutoFirst Autodries Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg
Bovag garantie

Preventieve maatregelen

I.v.m. met het COVID-19 (Corona) virus nemen wij preventieve maatregelen.

Lees meer
Bovag garantie

Uw garage

Bekijk hier alle garagediensten van AutoFirst AutoDries

Lees meer
Bovag garantie

APK-Keuring nodig?

Laat uw auto APK keuren bij AutoFirst AutoDries

Lees meer
Bovag garantie

Occasions

Bekijk alle occasions van AutoFirst AutoDries

Lees meer