Airco service

Airco service.

U blijft altijd fris en alert achter het stuur met een goed werkende airconditioning. De monteurs van AutoFirst AutoDries houden uw airco in optimale conditie met ons speciale onderhoudsprogramma voor aircosystemen. Daarmee voorkomen wij dat uw airco muf gaat ruiken of dat u last krijgt van ongewenste hooikoorts symptomen.

Uw airconditioning is een apart stuk techniek binnen uw auto. Bij een grote of kleine beurt wordt er niet standaard naar de status van uw airco gekeken, terwijl deze wel degelijk ook onderhoud behoeft. Neem geen enkel risico en maak vandaag nog een afspraak.

Iedereen vindt het fijn als het zomers lekker fris is in de auto. Veel mensen vergeten echter dat een aircosysteem ook onderhoud behoeft. Dankzij onze aircoservice kunnen we meestal voorkomen dat in het slechtste geval onderdelen van het aircosysteem vervangen moeten worden.

Kom eens langs voor een gratis airco check. Een airco service van uw airco kost slechts € 79,- en R1234Y € 89,-  (Tijdelijk incl. geurbehandeling voor € 9,95) wat slechts een fractie is van het bedrag om onderdelen van het aircosysteem te vervangen! 

De belangrijkste Onderdelen van een Airco

Compressoren: het hart van elke airconditioninginstallatie!

In een autoairco zorgt de compressor voor de circulatie en de verdichting van het koudemiddel. Hij bestaat uit verschillende modules; aansluitstuk, compressorhuis en magneetkoppeling, die voor een deel aan behoorlijke mechanische belastingen zijn blootgesteld. In de regel worden tegenwoordig zuigercompressoren gebruikt, zowel in vermogengeregelde als ook in vast vermogen uitvoering.

Condensors: maken van gas weer vloeistof!

De condensor wordt bij voorkeur daar ingebouwd waar het bijzonder koel is: aan de voorkant van het voertuig, meestal voor de radiateur. Het is zijn taak het door de compressor verdichte gasvormige koudemiddel af te koelen en zo weer in vloeibare toestand te brengen. Vaak met ondersteuning van een extra ventilator die tegelijkertijd voor voldoende motorkoeling moet zorgen. Helaas is op deze, technisch meest ideale inbouwplaats het gevaar op beschadigingen bijzonder groot: steenslag, vuil, ongevallen ...

Condensorventilatoren: die zorgen voor lucht!

De condensor zorgt er bij voldoende energieafgifte aan de omgevingslucht voor dat het koudemiddel dat in gasvormige toestand in de warmtewisselaar binnenkomt, condenseert. Als de energieafvoer niet voldoende gegarandeerd is, wordt het vermogen c.q. het functioneren beïnvloed. Dit gebeurt bij onvoldoende luchtstroom (bijv. in de file). Uitkomst hier brengt de condensorventilator, die voor luchtstroming blijft zorgen. Dat onderdeel zorgt voor een perfecte condensatie van het koudemiddel en daarmee voor een optimale werking van de condensor.

Verdampers: cool down!

De taak van de verdamper is het onttrekken van warmte aan de binnenruimte van het voertuig en om deze daarna te ontvochtigen. Hiervoor wordt de warme lucht uit de binnenruimte over het grote verdamperoppervlak gevoerd en geeft daar zijn warmte-energie aan het koudemiddel af. De nieuwe verdampergeneraties bestaan door een betere warmteoverdracht uit steeds dunner materiaal. Daarmee nemen ook de gevoeligheid en het gevaar op vuil worden toe. Beschermende maatregel: regelmatig onderhoud!

Filterdrogers: goed gefilterd!

De filterelementen van een airconditioning noemt men filterdroger of accumulator. De functies: ontvochtigen, reinigen en opslaan, zodat er altijd vloeibaar koudemiddel bij de expansieklep kan komen. Filterdrogers zijn aan slijtage onderhevig en moeten maximaal om de twee jaar vervangen worden. Ook als tussentijds de installatie wordt geopend wordt aangeraden deze te vervangen.

Ventilatoraanjagers: daar komt de lucht vandaan!

De ventilatoraanjager zorgt voor de luchtcirculatie in de passagiersruimte en zorgt ervoor dat de ruiten niet beslaan. Als er een airconditioning is geïnstalleerd, moet de ventilator bovendien voorkomen dat - door voortdurende toevoer van verse lucht - het verdamperoppervlak verijst en hij moet zorgen voor optimale klimatologische omstandigheden In het voertuig.

Bovag garantie

Uw garage

Bekijk hier alle garagediensten van AutoFirst AutoDries

Lees meer
Bovag garantie

Mobiliteitsgarantie

Pech hulp voor onderweg? Lees meer over AutoFirst Mobiliteitsgarantie

Lees meer
Bovag garantie

APK-Keuring nodig?

Laat uw auto APK keuren bij AutoFirst AutoDries

Lees meer
Bovag garantie

Occasions

Bekijk alle occasions van AutoFirst AutoDries

Lees meer